jueves, marzo 23, 2006

Un gir a l'esperança

No fa falta ser massa entés per entreveure dins les línees del comunicat d'ETA un canvi d'aires. És com si la debilitat d'ETA dels darrers anys, almenys en la seva vessant més pistolera, hagi quedat palesa i hagi agafat tota la seva forma en un redactat d'una pàgina de word.

En aquest últim comunicat, el de l'esperança, la banda terrorista ens parla de democràcia, justícia i voluntat per superar el problema. Sense condicions. És com si de les dues línees que sempre han caracteritzat l'interior de l'organització, sigui la línia política la que ara mateix té més pes dins la banda i en detriment de la munició. Sí, això sembla, que d'una vegada per totes realment vulguin en data d'avui més política i menys pistoles.

Tant debò, tant debò sigui aquesta la voluntat definitiva d'ETA. De tota manera, no oblidem que un procés com l'anunciat ahir i que entrarà en vigor demà divendres de matinada, pot arribar a perllongar-se durant molt de temps. Dissolució de la banda? Bé, això és el que reclamava i criticaba el senyor Rajoy poc després de conèixer la bona noticia. A banda de que pugui ser un desig lícit, aquesta mateixa il·lusió ara no la tocaria pas doncs ja és prou bona noticia que ETA es decanti pel joc polític abans que per les bombes. Ara s'ha de prendre bona consciència del treball que toca fer, enlloc d'aprofitar la crítica al mandat socialista, inclús, davant d'una noticia d'aquest caire. Altra vegada, el Partit Popular en boca del 'zopes' líder del partit, s'ha tornat a retractar.

Aprofitem el moment històric de tractar políticament i de forma conjunta amb ETA la fi del terrorisme en un país que fins ahir vivia atemorit. Que sigui la fi siusplau.