miércoles, agosto 30, 2006

¿Yo me lo guiso, yo me lo como?


Visca les esquerres sí. El tripartit feia goig quan va sortir. Quina joia! Tres braços d'esquerres s'alçaven units després del pacte del Tinell. Si sonava bé i tot... Temps d'esperança per a un país d'esquerres. No parlem després del que va venir. Draps bruts. I per rematar, un PP ancorat al passat i jugant als titelles amb l'electorat, amb tots els respectes, més dèbil en consciència política i visió social.

Visca les esquerres sí. Però al tanto, quines esquerres? Perquè sembla que l'esquerra perd els papers quan puja a la trona. Tothom els perd sí, però ells al més pur estil destraler. Sembla que estar al mateix costa de la falç es relaciona amb un estil destraler. Perquè allò que se'n diu tenir vista per a fer bé les coses, no la tenen pas. A qui se li acud enviar a en Clos al Ministeri d'Indústria i anunciar-ho d'un dia per l'altre?



1. El PP saltarà al coll. De fet ja ho deu estar fent. Mira, se va el catalàn i nos ponen a otro. Vamos a hacer algo.

2. No pots deixar a Barcelona sense alcalde i imposar-ne un al teu gust sense consulta al poble. És el poble qui paga la zona verda! És el poble qui paga l'impost de circulació desorbitat per empassar embussos cada dia a Barcelona! I ets tu, Joanet, qui ens has d'encolomar un nou alcalde? Al teu gust? Al del partit?

3. Aquesta acció, aquesta decisió està presa pensant en base al partit, i no pas en base a la democràcia. I ni molt menys, en base al ciutadà.

Probablement, i com la majoria de barcelonins d'esquerres, o sigui la majoria des de fa molts anys, hauria votat al tal Hereu aquest encara que fos l'inventor de la maleïda i carísima zona verda de la ciutat comtal. Simplement per tradició socialista, per ser d'esquerres i per mantenir el fortí barcelonés de la rosa sociata a Catalunya. Sincerament no conec al senyor Hereu, però probablement així hauria actuat.

Ara bé, que me n'imposin un per decisió partidista. Això sí que no. Abans que d'esquerres sóc demòcrata. I a mi, si tens plans per millorar la teva carrera política a Madrid, doctor Joan Clos, avisa'm de que ho faràs i tingues la santa valentía política d'avançar unes municipals a Barcelona per a que el poble que encara està pagant el teu Fòrum de les cultures, almenys, pugui triar i conèixer els possibles candidats per l'Ajuntament de Barcelona. Que t'has quedat ben descansat. Ho faig extensiu al partit. L'estil yo me lo guiso, yo me lo como lluny del ciutadà, crec que no és el correcte. Ho trobo més propi dels que van amb el blau per davant.

I ara, de quina esquerra tinc que esperar bones conductes? Necessitem noves energies senyores i senyors, noves energies polítiques, però sensates.